Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 februarie 2010

SINGUR...


E greu sa fii singur!!foarte greu!! Asa o sa-ti spuna femeile ramase singure dupa 20 de ani de viata – fericita sau nu -dar stii cum e ; rau cu rau dar mai rau e fara rau!!asa o sa-ti spuna si un barbat care a rams singur dupa niste ani in care ea a fost cea care facea tot- pina in ziua in care s-a hotarit si a plecat la copii in spania sau dupa altul mai cumsecade !!cind avea Mircea Radu emisiunea aia “din dragoste” mai era cum era – te faceai oleaca de ris dar se ducea toata lumea dupa ea ii ducea mesajul tau de iubire dupa atita amar de timp in care nu vazusesi in ea decit o sluga …. Se indulcea Mircea dar femeia .. nu si nu.. si pe urma aflai dedesubturile .. trist si citeodata amuzant –recunosc – cind alergau unul dupa altul prin noroaie ….aiurea… degeaba … nu m-am uitat cu consecventa dar din cite am vazut oamenii nu se prea impacau ..

Si uite asa mi-a venit in gind cum e cu compromisul!!!cu suferinta !! cu acceptarea! !! cu iertarea de dupa aia !! Cit de mare e ?! cit poate sa fie ? cit poti sa inghiti doar pt ca e infinit de greu sa fii singur!!cind ai 18-20 de ani e simplu! Te duci ca robotul la slujba sau semnezi condica la scoala si astepti seara sa te duci in club sau intr-o cafenea sa te umpli de tigari ,te mai vezi cu unul si altul .. dar cind prinzi un 30-35 de ani de picioare si nu prea ai facut mare lucru decit”beton distractie ??”” super tare “!! –citeodata insearat pe la jurnale de stiri cu imagini din cele mai de fita locatii …mai lasi tu mai lasa viata …

Am exersat si eu asta cu singuratea un timp si recunosc ca la inceput a fost incredibil de greu!! Incredibil!! Ce dragoste ! obisnuinta sa traiasca! Te darima ! nu dormi pt ca nu mai e acolo , pt ca nu mai intra pe usa , pt ca mai e linga tine sa-ti spuna bancurile lui alea timpite auzite pe la ratatii lui de prieteni- pina si prostiile lui care te scoteau din minti iti lipsesc !!citi nu au trecut prin asta ?? si citi vor mai fii!? Cum facem ?? ce facem ??

Nu stie nimeni raspunsurile reale la toate astea!!te mai ajuta o amica – mai e si psiholoaga pe deasupra – prietenii etc- rezolvarea insa e in miinile tale! Ale mele !!trebuie sa-i dai credit timpului sa vindece ! si sa curete ! sa faci lucrurile pina la capat- sa cauti in tine un loc unde sa pui tot si sa-l lasi acolo pe un raft; fara ranchiuna fara resentimente!! O voce launtrica striga furioasa din mine : nu merita ? s-a purtat urit!!! Cine sint eu sa hotarasc daca merita iertarea mea sau nu ??nu cumva egoismul si vanitatea mea ma string de git si nu ma lasa sa vad limpede ca imi e mai bine asa ? fara el ?? “iubesti un barbat pentru felul in care te face sa te simti linga el “!! un om linga care sa te simti in stare sa darimi muntii! !! ! e greu sa te duci singur la cumparaturi dar dupa un timp iti place – poti sa casti gura in voie ! nu te zapaceste nimeni la cap!!e greu sa stai de sarbatori cu prietenii dar daca o sa te uiti atenti nu sint numai cupluri!!e greu sa rezolvi singura situatii din viata care par treaba lui dar daca te infurii si incerci o sa vezi ca nu e chiar asa !! nu le minimalizez prezenta dar vorbeam de supravietuire ! a ta ! de dupa!!

Dramatic e ca incepe sa-ti placa ! nu singuratatea aia de pusnic- nu! Aia –semi singurataea-cind fat frumos nu se muta cu tine , nu mai trebuie sa faci pe gospodina , nu se baga nimeni in calculatorul tau, nu dai socoteala de programul tau, dormi cind vrei te scoli cind ai chef- te uiti la “mortaciunile “ de filme care iti plac …realizezi atunci ca toata suferinta ta a fost ca un filtru care a curatat zgura adunata intr-o relatie…ca poate si el merita sa fie fericit –si trebuia sa-si caute fericirea…. Si nu te mai intrebi de ce , tocmai mie !!!

Nu as fi scris asta daca nu as fi citit despre doctorita care s-a sinucis! Pt ca sotul- medic- divortase dupa 20 de ani pt o colega!!un om care salva vieti- era medic la urgente – nu s-a mai putut salva!! M-a demolat si m-a facut sa ma mai uit un pic la mine ! la noi!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu