Ignoranta...
Pentru a intelege natura cunoasterii, trebuie sa-i luam in considerare ambele fatete, partea subiectiva si cea obiectiva. Inainte de a fi rulata prin filtrele mintii umane, cunoasterea este pur obiectiva. Exista un adevar biblic care spune ca "tot ce se naste din ignoranta piere".
Aceste doua afirmatii par a sta fata in fata, fiecare cu „adevarul“ ei, dar nu proiecteaza nici un adevar comun in spatiul lor „public“. Altfel spus, avem, aici, afirmatii care sint sustinute, uneori, in spatii private ale intelighentiei actuale, dar astfel de afirmatii nu-si pot gasi propriul loc comun. Ce legatura ar putea fi intre globalizarea perceputa ca puscarie pentru mintile noastre si emergentele tehnologice vazute ca factor de sporire a ignorantei noastre globale?
Te intrebi permanent de ce iubesti persoana care te ignora, te intrebi permanent de ce ignori persoana pe care o iubesti. Iti doresti ca ignorarea sa fie egala si la fel sa fie si suferinta, sa iubesti egal cu cel pe care il iubesti. Te gandesti daca merita sa fie iubit sau daca merita doar ignorare. Calea de mijloc este suferinta, constientizarea disproportionalitatii sentimentului de iubire. De ce iubesti? De ce se intampla totul intr-un mod involuntar? De ce te indragostesti fara a avea puterea de a alege asta? Cine alege pentru tine? Iubirea, cel mai simplu sentiment, e insotita de cele mai complicate si cele mai imposibile si profunde situatii.
Cauta in suflet... incearca sa nu rascolesti, stabileste legaturi de egalitate intre sentimente, chiar daca acestea nu exista. Daca esti ignorat, incearca sa ignori in mod egal... vei stabili echilibrul perfect... vei iubi si vei fi iubit intr-un mod perfect.
Comentarii
Trimiteți un comentariu