Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 noiembrie 2009

Simetrie?
Lumea tinde sa fie guvernata de simetrie.
O gasim oriunde in jurul nostru, de la hainele pe care le imbracam, la bijuteriile pe care le purtam si cladirea in care avem biroul. Totul are tendinta de a fi fad, plictisitor si dominat de o dorinta subconstienta a lucrurilor in sine de a avea o legatura, fie ea si indepartata, cu vreo forma geometrica reprezentativa pentru aceasta simetrie.
Ca om si mod de viata, trebuie sa fii mereu "fresh", curat si bine aranjat, preferabil simetric. Un taior executat la perfectie, o cravata cu romburi fixata pe linia nasturilor, o tunsoare care sa incadreze forma fetei (chiar daca linia generala nu e simetrica, trebuie ca imaginea sa se potriveasca, nu?), toate sunt ingrediente imperios necesare pentru a avea succes in societate.
Rar mai vezi o pereche de pantofi sport care sa aiba sireturile de culori diferite, o bluza care sa acopere doar un umar, o tunsoare extravaganta, o ureche cu cinci cercei acompaniata de una virgina. Si nu, nu vorbesc aici de faza adolescentei in care toata lumea experimenteaza, vorbesc de oameni in toata firea, ce au curajul sa fie diferiti si sa sparga tiparul monotoniei, oferind acea pata de culoare de care multi se indeparteaza voit.

Pana si ca fizic, o persoana simetrica ajunge sa fie idealul din punct de vedere al frumusetii, fie ca vrea sau nu vrea acest lucru. Barbatii cu un corp cat de cat lucrat, cu o constitutie atletica si care sunt "simetrici" ajung sa fie centrul atentiei (si nu, nu trebuie sa fie neaparat modelul de stripper).
In cazul femeilor, treaba e si mai complicata. Sprancenele trebuie sa fie conturate perfect si sa fie identice. Nasul, daca se poate, cat mai mic si situat in mijlocul fetei. Dimensiunile de fotomodel, picioarele nici prea mici, nici prea mari, o silueta corect proportionata alaturi de un bust tare si proeminent o clasifica pe posesoarea acestor daruri ale naturii drept candidat imediat al postului de Miss Univers.
Este interesant, in schimb, cand o femeie cu toate aceste calitati vede intr-o zi pe strada nu barbatul simetric, sufletul ei pereche dat de natura si capabil sa furnizeze progenituri corecte din punct de vedere anatomic, nu pe el, ci vede pata de culoare reprezentata de o fiinta ce-si poarta rucsacul intr-o pozitie daunatoare coloanei vertebrale, in timp ce cu o mana trage de o chitara aproape cat el de mare, iar cu cealalta soarbe cu sete fumul unei cancerigene popular numita Kent Lung.
Apoi, tot aceasta femeie il urmareste la metrou, amuzandu-se de mersul partial pe varfuri al individului, precum si de felul in care se incurca si injura in timp ce cauta prin buzunare o cartela (de zece calatorii, evident, ca de sapte nu se fac inca). In continuare, vazand ca tine sirul pe loc, ea se ofera sa-l lase sa treaca pe abonamentul ei, iar el ii multumeste cu o voce ragusita. Apoi, ea observa in ochii lui acea licarire speciala, acea privire cu care orice femeie isi doreste sa se intalneasca macar o data in viata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu